MASSOR AV VIND, VATTEN OCH KRÄFTOR PÅ VÅR HEMLIGA ESKADER !!!

29 augusti, 2022 at 20:59

 

Årets eskader blev ett minne för livet på många sätt.

– Vi seglade ut från Kungsör med sol och värme mot slutmålet Bubbholmen, som är segelsällskapet ”Svearnas” fantastiska klubbholme. Femton båtar och trettiosju personer deltog i eskadern.

– På Bubbens gräsmatta dukades långbord, rikligt med kräftor och räkor med goda pajer.

– Innan regnet, som kom vid sextiden, så tävlade båtarnas besättningar i att kasta cykelkedja och hästskor. Vilka som vann är oklart.

– För att undkomma det kraftiga regnet och klotblixtarna, så fortsatta festligheterna i rotundan. Vi tävlade i musik, vi dansade, vi sjöng och hade rejält trevligt. Vår trubadur Johan Ljungström, som är en lekfull underhållare, såg till att stämningen var på topp hela kvällen.

– Söndagen bjöd på riktigt dåligt väder med regn och kraftiga vindar. Hemresan var äventyrlig. Sikten var dålig och ett nytt obekant fisknät, innan Farfarsgrundet, hade kunnat slutat olyckligt.

– Vilken fantastisk trivselgrupp vi har! Det hemliga slutmålet var ett bra val och en ny bekantskap för många. Ni bjöd på goda hjälmarekräftor. Generöst serverade. Och därtill en fullfjädrad trubadur. Allt var bra planerat (utom vädret).

Stort och innerligt tack!