Information om Projektet BÅTBOTTENSANERING 2021–2022

16 september, 2022 at 13:48

– LOVA-bidraget som vi fått från Länsstyrelsen ska slutrapporteras den 31 oktober 2022 och tills dess behöver vi få in alla rapporter och utgifter som berör projektet.

– Därför har vi återställt Saneringstältet med att ta bort skyddande presenning mm, forsla bort containern för Farligt Avfall, och skicka i väg färgen från slipningarna.

– Ni som inte har gjort någon sanering under åren 2021–2022, och är osäker på vad bottenfärgen innehåller för ämnen. Man kan då göra skrapprov och skicka in för analys, göra XRF-mätning eller slipa bortfärgen och dokumentera arbetet, för att få intyg på att båten är sanerad.

– Slipmaskinerna kommer att finnas kvar och en del Epoxifärg (blått/svart), skyddande presenning, skyddsoverall, slippapper mm finns också kvar så långt lagret räcker. Men man får ordna med slipplatsen själv.

Som vi tidigare skrivit angående nödvändigheten att åtgärda sin båt, om den har giftig bottenfärg, XRF-mätt eller inte, är att inför nästa sjösättning 2023 så har KMBK beslutat att bara ge bryggplats till de som kan uppvisa intyg på att båten är fri från giftig bottenfärg.

Styrelsen